Riktig vei til topps

Hva skal vi gjøre i dag, tro? Det er for kaldt til å dra og bade, og sitte hjemme og sture gidder vi iallefall ikke. Akershus høyeste topp, foreslår jeg. JAAAAAA!!! Det gjør vi. Og den rette veien denne gangen ;-) Sist Trond og jeg var der, kom vi på baksiden av fjellet, og havnet på en vei som vi egentlig ikke skulle inn på. Stien opp var kjempefin, men det endte med at vi nesten ikke kom hjem igjen pga. en bom som var lukket og låst... Nok om det. Vi fant riktig vei denne gangen.

Fra Gjødingsetra begynner vi turen. Etter ca. 300 meter på grusvei, tar stien til høyre og vi begynner oppstigningen, 2 km bratt oppover. Jeg hadde en sekk på 12 kg, og det pleier ikke å være noe problem. Det var ikke det denne gangen heller, men det var litt brattere enn jeg hadde trodd, så det gikk ikke så veeeeeeldig fort. Men vi kom opp, ca. 330 høydemetere, og under en time. Svette og fornøyde. Vi hadde med deilig, enkel mat i dag, men først måtte vi oppi tårnet for å sjekke utsikten. Regnet hang tungt rundt oss, så vi fikk ikke sett noe av Jotunheimen og Rondane. Så var det ned å nyte kyllinglår og -vinger, kakao, te og kaffe. Og selvsagt sjokolade til dessert. Kamilla og Eirik var fornøyde da ;-)

Det gikk fort nedover igjen, for vi valgte samme vei tilbake. Det går an å gå en lengre tur på returen, men det innebærer å traske ca. 3 km på grusvei, og det fristet ikke noe særlig i dag.

Deilig tur, med det beste selskapet. Veldig fin topp å gå opp til. God søndag videre!