22. nov, 2018

Nerding på høyt plan

Helt sant! Jeg kan sitte i timevis og finne ut av ting, og regne ut og styre veldig. Noe jeg har gjort nå. I forrige uke fikk jeg det for meg at jeg skulle finne ut av hvor langt jeg egentlig har gått siden Trond og jeg begynte på vårt lille fjelleventyr i 2012. Og det har jammen blitt noen kilometer. Faktisk trodde jeg det skulle blitt mer. Men så kom jeg på at vi har gått mye oppover også, og det blir det ikke så mange kilometer ut av. Så der har jeg en oppgave til som jeg skal gå i kast med etterhvert (ja, jeg vet jeg er håpløs!!!!)

Det jeg måtte gjøre var å bruke ut.no-kartene, for der kan jeg nemlig måle i kilometer hvor jeg har gått (se bildet). Men dette har ikke akkurat vært en "fort-gjort-i-en-fei"-oppgave. Første dagen satt jeg i tre timer, og plottet inn ruter vi har gått. Utrolig moro (ja, klin gæærn). Har kun tatt fjellturene, både på ski og på bena. Det jeg kom frem til, var at fra vår første tur sommeren 2012 til slutten av 2016 - var det jeg rakk på tre timer - hadde jeg gått 1287 kilometer. Jeg sier "jeg", fordi jeg har vært på endel egoturer uten Trond. Ok. Nesten 1300 kilometer høres jo ikke så mye ut på nesten fem år. Men igjen så er det greit å legge til at vi har gått endel oppover, og vi har gått mye med tung sekk, som gjør at vi går saktere.

Så var jeg igang med 2017. Veldig mange turer, og det endte på 673 kilometer. Med 43 2000-topper det året, skal det bli moro å finne ut av hvor mange høydemeter jeg har gått. Nerding er kult! Så har vi kommet til 2018, og dette året er jo ikke ferdig enda, så det kan bli noen kilometer til der. Men til nå har jeg 631 kilometer. Ikke så mange turer og 2000-topper som i fjor, men godt fornøyd med året. Og her har jeg faktisk begynt så smått å regne ut høydemeter. Det må bli litt cirka-mål, for det er helt umulig å finne ut nøyaktig på meteren.

OPPGAVE UTFØRT:
Fra sommeren 2012 - november 2018, 2591 kilometer!
Ønsker dere en fortsatt god torsdags kveld :-)