15. feb, 2017

Trysilrypene

Jeg elsker jo å dra ut på tur, og forrige uke avsluttet jeg med en superduper jentetur til Trysil. Jeg hadde misforstått hele greia, og trodde vi skulle bo på hytte - en sånn uten vann og strøm - men det skulle vi visst ikke. Vi skulle bo i et flott gammelt hus i åsen på den andre siden av bakkene. Og det var virkelig flott. Varmt, rennende vann og normal do - riktig LUKSUS! Dette ville bli bra. 

Fredagen kom vi sent opp, så da ble det litt ost og kjeks i en av stuene. Herlig. Fyr på peisen, og godt selskap. Ble litt sent i seng, men det var det verdt. Dagen etter stekte vi nybakt brytebrød (hvor jeg hadde lagd deigen kvelden før), og det var en god start på dagen. Vi hadde til og med nok til lunsj på turen vår etterpå.

Rundt 13 var i løypa, og det var minus 7 grader. Silkeføre. Med god smøring (noen av oss iallefall), gled vi oppover mot snaufjellet. For en fantastisk dag. Det kunne liksågodt vært i påsken. Solen varmet, og folk var i godt humør. Vi ville videre oppover. Her begynte det å bli færre mennesker, og det var egentlig helt greit. Målrerettet gikk vi mot en gapahauk vi skulle spise lunsjen vår i. Det var godt å sette seg litt ned og nyte den flotte utsikten, og selvsagt matpakken. Ingenting som smaker bedre enn det på tur. Også kakao ;-)

Planen var at vi skulle gå rundt et fjell, men bommet på sporene. Ja, ja... Så tilbake ved skihytta hadde vi gått 12 km istedet for 17. Vi synes fortsatt vi fortjente litt godt drikke på afterskien. Tror ikke jeg har vært på afterski på nesten 20 år, så kanskje på tide. Og det var veldig gøy. Live musikk, voksent klientell (passet oss perfekt) og muligheten til å danse. Da er alt greit. Det stengte der litt over 18, og da dro vi tilbake til vårt luksusbo, for å ordne til middag. Og for en middag. Trine tryllet frem den deiligste hjortesteken med den mest fantastiske sausen og grønnsaker til. Namme nam. Men så mett da. Måtte gå en liten tur etterpå. Så ble det litt godt drikke og skravling til vi skulle legge oss.

Solen skinte inn vinduet, og det kriblet i bena mine for å komme ut. Igjen hadde jeg laget brytebrød til frokost. Veldig godt. Så var det å få ryddet og vasket oss ut av huset, før vi kunne ta en liten tur på ski. I dag var det minus 9. Ingen vind, men kjente at det reiv litt mer i nesen i dag. Turen ble ikke så lang, men det var godt å få beveget seg litt. Godt fornøyde etter en super og avslappende helg sammen, kjørte vi hjemover. Og vi ble enige om dette skulle vi gjenta.