10. apr, 2016

Lavlandtur til "kjerka"

Det ble SKAL IKKE til fjelltur denne helgen. Selv om det satt langt inne i sjela og ikke dra, så bestemte vi oss for å ta det med ro i lavlandet. Det har vært mye kjøring de siste helgene, så vi angret ikke på det. Vi planla heller en telttur til Hærfangkjerka, som ligger to timers gange fra et sted som heter Skjatvet, i Gan. Vi har vært der tre ganger før, men aldri overnattet.

Det ble to tunge sekker denne gangen også. Grillmat med tilbehør, litt opptenningsved, god drikke, og selvsagt alt annet som trengs til overnatting i det fri. Også var det meldt bra vær fra klokken 14 og kvelden/natten ut, så dette kunne bare bli supert. Da vi kom opp, var det å få opp teltet. Og dere kan tro det var en drøm å sette opp teltet uten vind. Har ikke vært så bortskjemt med det de siste turene. Etter at vi hadde fått opp hjemmet vårt for natten, satte vi i gang med peisbygging. Vi hadde med grillrist, så den måtte ha et sted å ligge. Trond gikk på steinleting, og jeg begynte å samle inn smågrener - eller småsnacks som vi kaller det - til opptenning. Steinene Trond kom med plasserte vi til en liten peis, og fikk igang et fint lite bål. Det var småsnacksen som gjorde susen, og etter en liten stund var det klart for grillribbe, sommerkoteletter og oppkuttede grønnsaker i folie. Sammen med tzatziki smakte det himmelsk.

Etter mat begynte det plutselig å smådryppe litt. "Dette var ikke meldt", sa jeg. Vi måtte pakke fort sammen alt, og bare gå slukøret fra vårt deilige bål, og søke ly i Sukkerbiten (navnet på teltet ;-)). Så da var det frem med Yatzy. Regnværet varte ikke lenger enn ca. tre kvarter, men det var nok til å ødelegge vårt fine bål. Det klarnet opp, men bålet orket vi ikke å sette i gang med igjen. Alt vi hadde funnet at tørre grener, var nå dyvått. Så vi satte oss ned og nøt den deilige kvelden, med en kopp kaffe og kakao, eller to. Det var en nydelig kveld, men kulden kom snikende. Å sitte bom stille var ingen god idé, så vi tok en liten kveldstur. Godt å få varmen i kroppen igjen.

Etter turen la vi oss inn i teltet igjen, og spilte litt 10 000 og Yatzy. Planen var å gå ut igjen å prøve å ta litt bilder når det var blitt mørkt, og da klokken nærmet seg halv elleve, var det på tide. Vi tok på oss alt vi hadde av klær, og tasset ut i mørket. Det var nydelig, helt vindstille, ikke en sky, og tusenvis av stjerner blunket ned til oss. Vi så stjerneskudd, og da er det visst lov å ønske seg noe, har jeg hørt. Natten var rolig, og det var godt å ligge i teltet uten å høre blafring av vinden.

Morgenen etter våknet vi til masse fuglekvitter og deilig sol. Jeg hadde tatt med deig så vi kunne lage nystekt brød på primusen, og det smakte godt etter en litt kald natt i telt. Etterpå pakket vi sammen sakene våre, tok ned teltet, og var klare til å gå tilbake rundt kl. 11. Deilig å få sekkene på ryggen igjen, og tasse avgårde. Og det beste med hele turen var at vi kjørte ikke mer enn 20 min. hver vei, istedet for 4-5 timer. Små turer kan også bli en suksess, noe vi har bevist denne helgen! Se flere bilder i albumet "Hærfangkjerka apr16".

Ha en fortsatt god søndag!