3. apr, 2016

Fra telt til hytte

Selvom jeg er vel over gjennomsnittet glad i å ligge i telt, så er det utrolig digg med hytte innimellom. Renate, Kamilla og jeg kjørte etter skolen fredag rake vegen opp til Vaset. Det var litt kø, og da vi kom til Nes i Ådal, stoppet vi for en liten pause på bensinstasjonen der. Er blitt en tradisjon det. Noe som var nytt der, er at de har laget et nytt toalett-anlegg. Et glassbur, med tre toaletter, og vasken på utsiden. Det kule var da vi kom inn på toalettet. Alle veggene var dekket av store bilder av fjell og natur. Og ikke nok med det... Da vi låste døren begynte det å kvitre i fuglesang, og vi hørte biesumming og sildring i bekk. FANTASTISK! Og... Det luktet godt der. Så den bensinstasjonen får terningkast 6 for sitt toalett ;-)

Da vi endelig kom opp på Vaset, ble vi også her overrasket over hvor lite snø det var. Ingen brøytekanter, og ikke snø på veien. Men det så ut som det var greit med snø i sporet. Vel inne i hytta, lagde vi mat, og etter det, ble det et slag Geni. Veldig moro. Så var det natta!

Morgenen etter så vi til vår store glede at det hadde snødd litt i løpet av natten. Det tydet bra for skituren vi hadde planlagt. Vi spiste frokost, smurte matpakke, ordnet kakao og pakket sekkene. Så var vi klare. Været så ikke veldig bra ut, men det var godt og varmt, rundt 4 grader. Turen startet fra Sekskanten på Vaset, og vi merket fort at det var bra nysnøen hadde kommet. Det var supert føre. Og etter en liten stund dukket solen opp også, som var med oss rundt hele turen. Kunne ikke spurt om bedre vær. Fire timer var vi ute, og vi fikk spist maten vår, drukket kakao med krem, og spist kvikk lunsj.

Da vi kom tilbake på hytta, var det igang å lage pizza, og etterpå spilte vi Jakten på den forsvunne diamanten. Så fulgte vi opp med å pusle, spise snop, og kose oss masse.

I dag våknet vi opp til skyfri himmel, og vindstille. Det er på slike dager vi skulle ønske vi kunne stoppe tiden, og være der for alltid. Vi vasket oss ut av hytta, pakket bilen, og fant ut at vi var ikke helt klare for å sette nesen hjemover helt enda. Jentene fant en kul bob-bane-isj lignende akebakke som noen hadde laget i hagen, og den måtte vi prøve ut. Fantastisk kul!!! Så det ble en stund der, før vi måtte krype til kors, sette oss i bilen og kjøre hjem. Super jentetur med englene, og det er ikke siste gang vi er her. Husk å se bildene i albumet Vaset april2016!