24. okt, 2015

Første hytte til hytte tur

Oktober 2013: Denne gangen skulle vi på vår første tur, UTEN telt! Vi pekte ut Blefjell denne gangen, tre dager og to overnattinger. Denne gangen slapp vi å ta med underlag og telt, men sekken ble fortsatt ganske tung. Men det var vi vandt til.

Vi kjørte til et sted som heter Nordstul, og målet var Sigridsbu, cirka to timers gange derfra. Turen begynte bra gjennom skog og mark, forbi gamle hyttegrender og endelig oppover mot vidda. Tåken kom faretruende, og etterhvert så vi ikke fem meter foran oss. Etter å ha gått i to timer uten egentlig å vite hvor vi var, åpenbarte Sigridsbu seg plutselig for oss. Og det var ingen andre her... Enda ... Det tok en halv time, så var hytta okkupert av en familie på seks. Det gikk jo bra det... Og etter x antall yatzy, 10.000 og vri åtter, trakk vi oss stille tilbake. Men er det feil å si vi trakk oss tilbake kl. 20.00??? TIPS: På denne turen fikk vi vite om lakenposen, og det har vi anskaffet oss i ettertid. Fantastisk enkelt, og du slipper sovepose. Et must på hyttetur i fjellet!

Ny dag ventet oss, og det var fortsatt tåke. Men vi pakket sammen, slang på oss sekkene, og gikk mot Bletoppen (1342). Ved foten av toppen, forsvant tåken, og fjellheimen åpenbarte seg for oss. Med 360 graders utsikt rundt, nøt vi fjellene vi kunne se, Gaustatoppen, Hallingskarvet blant andre. Turen gikk videre i solskinn, forbi Brøsteinane (to store steiner det er umulig å ikke se) http://ut.no/tur/2.3667/, til vi ca. fire timer senere kom frem til Eriksbu. Her ble vi tilsammen 17 personer, så det var trangt om plassen.

Dagen etter gikk vi fra Eriksbu og tilbake til Nordstul, via Sigridsbu, og denne gangen fikk vi sett hvordan det egentlig så ut i det området, og veien ned fra hytta. Seks og en halv time brukte vi. Super tur rett før høstferien!