24. okt, 2015

Lurt å planlegge

Juli 2012: Mannen min og jeg skulle på tur for første gang sammen på fjellet. Dette var turen hvor vi gjorde absolutt alt feil! Vi planla ikke, hadde med for lite mat, kartet vi brukte var en utrevet side i NAF-boka, og det regnet nesten konstant.

Vi kjørte med godt mot til Hardangervidda, parkerte bilen i en p-lomme, tok på oss fjellstøvlene og sekkene, og begynte å gå. Feil 1: Ble gående å vasse i myr, og måtte gå sinnsyke omveier, for ikke å bli for våte. Vi hadde valgt å ikke følge sti, og det var idioti. Etter to timer innover på vidda, så vi fortsatt veien og bilen... Ja, ja. Vi kom oss etterhvert over en åskam, og bilen forsvant fra vårt åsyn, YES!!!! Vi fant en fin teltplass, og satte opp teltet. Vi hadde et tremannstelt, med bare et bittelite fortelt, og var på denne turen vi fant ut at vi trengte, og ville ha et større telt. Det er jo tross alt deilig med litt komfor på ferien ;-)

Feil 2: Siden vi ikke hadde noe kart, fant vi ut at det var best å ha en fast teltplass, og heller gå dagsturer rundt i området. Notat til neste tur: Planlegge, kjøpe skikkelig kart, ha med kompass og bruke stier!

Feil 3: Maten! Vi hadde kun med Rett i koppen, og noe polarbrød og pålegg. Ikke nok til lange dager i fjellet. Har lært!!!!

Turen vår varte i fire dager, med tre overnattinger, og selvom vi dummet oss skikkelig ut, og det regnet mesteparten av tiden, mistet vi absolutt ikke interessen. Man lærer så lenge man kan!